2014. január 15., szerda

Papp Diána: Bodza Bisztró

A húszéves budapesti fiatalok bulikkal teli életét élő harmincas ügyfélszolgálati csoportvezető, Kulcsár Petra váratlanul egy kis bükki faluban találja magát: egy lerobbant éttermet örökölt rég nem látott apjától. A lány szíve szerint túladna rajta, de miközben ügyeket intézni jár a faluba, megismerkedik az apja szívéhez közel álló emberekkel, akikkel hamarosan barátságot köt; és nem csak az elvesztett édesapjáról alkotott kép tisztul benne, de a fontossági sorrend is helyreáll az életében. Az eleinte sokkoló helyzet szépen lassan megoldást hoz Petra gondjaira, élete elvarratlan szálai sem maradnak elvarratlanok, sőt a szerelem sem várat magára sokáig. – Papp Diána, a Szerdán habcsók után ismét egy fiatal nő nehéz választásairól írt könyvet, amelyből természetesen a megszokott receptek sem hiányozhatnak. A Bodza Bisztró hangos lesz a nevetéstől, túlcsordul a szerelemtől és árad belőle a gasztronómia iránti szenvedély.

Tetszett a cím és a borító is olyan jó értelemben volt csajos. Tetszett a vidéki hangulat. És ezzel nagyjából ki is merül a tetszik része a történetnek.

A többiről nincs is nagyon amit írni. Legalábbis kedves, szépet egész biztos nem. A sok részletes recept se nekem szólt...  és végtelenül egyszerű az egész. A szó nem jó értelmében.  Szedettvedett, következetlen vonalvezeteés, átlátszó szereplők. 

Azért a vidéki élet hangulatára visszatérnék, hogy mégis valami kellemes is legyen. Az a rész tényleg tetszett. Nem tudom, hogy mennyire köszönhető ez az írónőnek, vagy a saját szentimentális hangulatomnak..., de beugrottak képek a gyerekkoromból, amit nagyon szerettem. Már nagyobbacska gyerekként is volt szerencsém olyan környezetben járni, ha nem is pont ott, ahol gyerekként jól éreztem magam, de hasonlóban. Továbbra is megvolt a hangulat, megvolt a szerethetőség..., de nem volt ugyanaz. És igazából, úgy nagyon nagyon, nem vágytam arra, hogy tegyünk úgy, mintha. Mert ahogy a legtöbb dolog, ez sem fekete, vagy fehér. A színes árnylatokra pedig szükségem van:)

Ugyan, ez nem szerelem. Ez testi vonzalom. Igaz, az is elmúlhat, de kétlem, hogy erőszakkal keletkezhet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése