2014. április 10., csütörtök

Sohonyai Edit: Le a pasikkal!

 – Tanár úr kérem, én most megverem magát! – mondta Lasszó, azzal már ütött is: pontosan Paranoia Püpü arcát találva el az öklével.

„Le a csajokkal!” – hirdette a Móra X könyvek korábbi kötetének címében Sohonyai Edit, de mi, olvasók, már akkor is sejtettük, hogy csakis indulataitól vezérelve pattog ilyenformán a főhős, Kincses Tamás. „Le a pasikkal!” – háborog a szerző legújabb kamaszregényében a tizenhét éves Böbe, akinis kiderül, hogy a lázadó kamaszlányok számára is a család aek pedig leghőbb vágya, hogy örök szerelme, a fent említett Kincses Tamás ne csak a barátot, hanem a nőt is észrevegye benne. A felnőtté válás Küszöbén Böbének sok mindent kell tisztáznia. Azt, hogy mit jelent nőnek lenni. Mit jelent a szerelem és a szeretet. És mit jelent bízni önmagában. Közben az legmeghittebb menedék. A fiatal szerzőt őszinte érzelmessége, friss humora miatt kedvelik a még nála is ifjabb olvasók.

Nem olvastam a sorozat első részét. Biztos véletlen, hogy nem a le a csajokkal, hanem a le a pasikkal került hamarabb a kezembe:)
Tetszett. Épp annyira szenvedős, amennyire a középiskolai évek azon része, amelyikről szól, úgy általában az, mindenkinek az életében. Természetesen magamból kiindulva. Ugyanannyi áldrámával, barátsággal, szerelemmel, igazi és álproblémákkal, kedveskedésekkel, haraggal, vídámsággal, gyűlölet mögötti mégisszerelemmel. Mert ez így kerek.

És eszembe jutott, amikor elkezdtem írni a bejegyzést egy régi kedvenc idézetem.en a­zon, hogy fia­t­a­l? Va­la­mi ár­t­a­t­la­nt­, gyámolt­a­la­nt­, t­ehet­et­lent­. Pedig a­ fia­t­a­lság nem ilyen! A fia­t­a­lság nyer­s, er­ő­s, ha­t­a­lma­s… igen… é­s kegyet­len! És mé­g va­la­mi… A fia­t­a­lság sebezhet­ő­!

Mit­ é­r­t­enek legt­öbben a­zon, hogy fia­t­a­l? Va­la­mi ár­t­a­t­la­nt­, gyámolt­a­la­nt­, t­ehet­et­lent­. Pedig a­ fia­t­a­lság nem ilyen! A fia­t­a­lság nyer­s, er­ő­s, ha­t­a­lma­s... igen... é­s kegyet­len! És mé­g va­la­mi... A fia­t­a­lság sebezhet­ő! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése